© Getty Images/iStockphoto

Drietal schuldig aan carjacking, brandstichting voertuig en gewapende overval

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag drie mannen schuldig bevonden aan een gewapende overval, met als doel de kluis van parkeerbedrijf Vinci Park (nu Indigo) leeg te roven. Twee van hen waren werknemers van het bedrijf die op het ogenblik van de feiten in ziekteverlof waren. De mannen kregen celstraffen van vier en vijf jaar opgelegd.

Op 11 augustus 2015 werd in Strombeek-Bever een wagen van Vinci Park gestolen. In de wagen bevonden zich de sleutels van een deur die toegang gaf tot de kluis in Mechelen waarin alle gelden uit parkeerautomaten werden bewaard. Met een list werd de chauffeur van de wagen gelokt waarop de wagen gecarjackt werd. Voor die list werd de eerste beklaagde ingezet.

De chauffeur kon echter ontkomen, waardoor de twee andere daders het voertuig moesten dumpen. Dit deden ze in Grimbergen, waar ze de wagen brandend achterlieten. Met een geleend voertuig van een oom van één van hen trokken ze naar Mechelen, waar een nummerplaat van een soortgelijk voertuig werd gestolen.

Met die nummerplaat op de geleende wagen trokken ze naar de ondergrondse parkeergarage aan de Veemarkt, waar de kluis zich bevindt. Daar wachtten ze hun collega’s op die om 6.20u de gelden naar de kluis brachten, knevelden hen en bedreigden hen met een hakbijl. De twee maakten tussen de 80.000 en 100.000 euro buit. De rechtbank gaf de gevorderde straffen: vijf jaar cel voor de (intussen oud-)werknemers en 4 jaar cel voor de derde kompaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER