© hbvl

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verdachte ging na aanrijding gewoon werken

Er was geen drank in het spel en de verdachte twintiger uit Alken bleek evenmin onder invloed van drugs. Dat blijkt uit de testen die de politiediensten van de 23-jarige Alkenaar hebben afgenomen. Waarom hij dan wel vluchtmisdrijf pleegde na de dodelijke aanrijding van Georges Fraipônts (71) zaterdagnacht, is niet bekend. “De betrokkene heeft zondag een eerste verklaring bij de politie afgelegd. Over de inhoud kunnen we geen uitspraken doen”, zegt Pieter Strauven van het Limburgse parket. De man bracht de nacht in de politiecel door en wordt vandaag in de vroege ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren.

ppn/jcr

Waarom de automobilist besloot om weg te rijden na het ongeval - dat zaterdagnacht rond 2 uur plaatsvond op de Steenweg in Alken - is dus niet duidelijk. Volgens getuigen had hij de klap wel degelijk gevoeld. “Georges’ echtgenote liep in de richting van het aanrijdende voertuig”, vertelt iemand die wakker schoot van het tumult op de weg. “De wagen stond even verderop stil. De bestuurder leek even op zijn stappen terug te komen. Hij maakte rechtsomkeer, scheen daarbij met zijn koplampen richting de mensen, maar toch draaide hij opnieuw zijn neus in de andere richting en reed hij weg.” Of dit daadwerkelijk klopt, is echter niet geheel duidelijk. Bij het parket kunnen ze dat element alvast niet bevestigen.

LEES OOK: Buren namen net afscheid van Georges (71) toen auto hem wegmaaide: “We hadden alle vier dood kunnen zijn”

Gewoon aan de slag

De stelling dat de man onderweg was naar zijn werk kan wel bevestigd worden. De verdachte, die treinmachinist zou zijn, is ook gewoon aan de slag gegaan en kon pas na 9 uur in de ochtend gearresteerd worden. Dat gebeurde na een tip van iemand uit zijn omgeving. In de uren daarvoor was de politie op zoek naar een zwarte Skoda Roomster. Op de plaats van het ongeval lagen namelijk verschillende brokstukken van het aanrijdende voertuig. Onder meer een deel van de zijspiegel en glas. Toen de agenten de tip onderzochten, troffen ze aan het huis van de 23-jarige een beschadigde zwarte Skoda Fabia aan. “De schade aan het voertuig kwam overeen met de gevonden brokstukken”, verduidelijkt Strauven van het parket.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en voor een eerste keer verhoord. Hij zou de rest van de dag op het kantoor doorbrengen. Vervolgens werd besloten om hem voor de onderzoeksrechter te brengen. Dat gebeurt dus vandaag in de vroege ochtend. Voorbije nacht bracht hij in een cel door. Of hij de feiten bekend heeft, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer