© JAA

Vader van Marie-Rose Morel zet Vlaams Belang op straat

Op 29 februari verwacht Chris Morel, vader van wijlen Marie-Rose Morel, de sleutels terug van het winkelpand aan de Paalstraat 134 in Schoten. De huurtermijn verstrijkt en het ziet ernaar uit dat het Vlaams Belang, dat het pand de voorbije 9 jaar gebruikte als hoofdkwartier voor de afdeling Voorkempen, op zoek moet naar een nieuw onderkomen.

jan auman

In 2006 miste toenmalig Vlaams Parlementslid Marie-Rose Morel op een haartje na de burgemeesterssjerp in Schoten. Maar met 34,7 procent van de stemmen had de flamboyante Vlaams Belang-politica, die deze week vijf jaar overleden is, haar partij wel aan een historisch hoge score geholpen. Bovendien wist ze in een fel gepolariseerde kiesstrijd een pak meer voorkeurstemmen te behalen dan uittredend burgemeester Harrie Hendrickx: 4688.

Idee van Marie-Rose

“Wij, en dan vooral de betreurde Marie-Rose kwamen als morele winnaar uit de strijd”, herinnert afdelingssecretaris Piet Bouciqué (58) zich. De uitgeweken West-Vlaming was toen al het manusje-van-alles in de partijafdeling en in die tijd zowat de persoonlijke secretaris van Morel. “Zij kwam met het idee op de proppen om een eigen secretariaat te openen en via haar vader en zijn vastgoedbedrijfje AMC&C konden we ons wat later installeren in dit uitstekend gelegen winkelpand, midden in de Paalstraat. Een blikvanger van formaat en meteen een geschikte ruimte voor vergaderingen, opleidingen, voorbereidingen van campagnes en contacten met onze kiezers.”

Maar de handelshuurovereenkomst loopt eind deze maand af en het ziet er niet naar uit dat het Vlaams Belang nog langer gebruik zal kunnen maken van haar secretariaat. “Het ziet er niet te best uit”, geeft Bouciqué toe. “Zoals bekend verging het onze partij tijdens de jongste verkiezingen minder goed, waardoor er ook minder financiële middelen zijn. De afbouw van de vroeger 23 regionale hoofdkwartieren tot nog maar 5 provinciale secretariaten is volop bezig. Kontich en Herentals zijn al langer dicht. Roeselare en Lennik volgen. Het zijn maar enkele voorbeelden. Het ziet ernaar uit dat de afdeling Voorkempen, die 15 gemeenten omvat, het volgende slachtoffer wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER