© joris herregods

Geen files meer in Antwerpen in 2021?

Imarci, een samenwerking tussen Arcadis en Intech Telecom, is aangesteld voor de ontwikkeling van een supercomputer die alle verkeerslichten in Antwerpen moet aansturen. Het duurt zes jaar om alles op deze computer aan te sluiten.

Sacha Van Wiele

Het was de bedoeling om de supercomputer in 2017 in gebruik te nemen. Omdat de procedures heel wat vertragingen opliepen, is de deadline verschoven naar 2021.

Nu het project aan Imarci is aanbesteed, wordt er eindelijk weer vooruitgang geboekt. De ontwikkeling en de opvolging van de aansturing van de verkeerslichten kost ruim 8 miljoen euro voor de pe­riode van zes jaar.

“De aanbesteding is een belangrijke stap”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “We kunnen eindelijk beginnen met de uitvoering.”

Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) ergerde zich in het verleden geregeld over de aanhoudende vertragingen. “Eindelijk zitten we nu in de laatste rechte lijn”, zegt ze. “Een betere afstelling van de verkeerslichten in Antwerpen is essentieel voor het wegwerken van de files en de vlottere doorstroming van het verkeer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER