© w&z

Twee fietsbruggen over Dijle kosten 680.000 euro

Om tot veiliger fietsverkeer te komen tussen Bonheiden, Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen, beslisten de vier gemeenten om twee fietsbruggen aan te leggen over de Dijle. Vooral voor schoolgaande jeugd goed nieuws. De brug in Rijmenam komt er in 2017, de brug in Keerbergen in 2018.

Erik Van Eycken

De Dijleweg is voor fietsers een belangrijke route tussen de vier gemeenten, zeker voor schoolgaande jeugd, maar ook voor de recreatieve fietser. De grotere middelbare scholen in Haacht (Don Bosco) en de middelbare scholen in Keerbergen zijn hier de oorzaak van. Aangezien Bonheiden geen middelbare scholen heeft, trekt de jeugd die niet naar Mechelen op school gaat richting Keerbergen en Haacht, vaak met Boortmeerbeek als verbindingsroute. Om de verkeersveiligheid op die route nu te verbeteren, verenigen de vier gemeenten zich en plannen ze een eerste fietsbrug in 2017 en in 2018 de tweede.

“De eerste brug komt in het verlengde van de Broekstraat in Rijmenam”, legt Bonheidens burgemeester Guido Vaganée (N-VA) uit. Deze verbinding zal het fietsverkeer richting Don Bosco in Haacht een stuk veiliger maken. De school herbergt immers bijna tweeduizend kinderen waarvan er een pak met de fiets komen, uit Haacht, Rotselaar, Bonheiden, Keerbergen, Boortmeerbeek en vaak nog verder.

“Het gaat hier niet alleen om de fietsveiligheid, met de twee bruggen willen we het fietsverkeer ook bevorderen”, zegt Vaganée die hiermee Bonheiden en Rijmenam nog meer als fietsgemeente in de kijker wil zetten. De tweede brug wordt in de loop van 2018 gebouwd aan de Emiel Opdebeecklaan in Keerbergen en dient eerder om het fietsverkeer te bevorderen.

680.000 euro

De twee bruggen, die dus in twee fasen zullen worden gebouwd, hebben een kostenplaatje van in totaal 680.000 euro. “De vier gemeentebesturen nemen samen de helft van de kosten op zich, Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) betaalt de andere helft. De twee bruggen zullen een exacte kopie zijn van de fietsbrug die enkele jaren geleden is gebouwd in Werchter (zie foto, red.).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER