Dragons verliezen laatste oefenwedstrijd

De Belgische volleybalmannen hebben zaterdag in de Antwerpse Lotto Arena hun laatste oefenwedstrijd voor het begin van de EK-kwalificatiecampagne verloren. Tegen een sterk en snel Duits team werd het 0-3 (21-25, 21-25, 19-25).

In de eerste set hadden de Dragons de leiding tot 18-17, maar toen drukte Duitsland door naar 21-25 setwinst. De tweede set leverde een ander scenario op. De Dragons waren na 2-7 en 10-17 meteen op achtervolgen aangewezen. Een inhaalmanoeuvre in de slotfase kreeg niet het gewenste resultaat (21-25). In een aanvankelijk evenwichtige derde set maakten de mannen van bondscoach Dominique Baeyens in het slot te veel foutjes, waardoor ook die set (met 19-25) naar Duitsland ging.

De Red Dragons bereiden zich voor op de kwalificaties voor het EK 2017, die deze maand in Saloniki (16-18) en Antwerpen (22-25) gespeeld worden. Daarin spelen ze tegen Moldavië, Griekenland en Oekraïne. De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde in Polen, de tweede speelt een barrageduel.

Bij België speelden: Rousseaux, Van de Voorde, Teurlinckx, Lecat, Verhees, Valkiers, libero Ribbens. Kwamen in: Klinkenberg, Coolman, Cox, D’Hulst

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen