Oostende schiet laat wakker, gelijkspel is anticlimax voor Kortrijk

Oostende blijft erg wisselvallig presteren in de Jupiler Pro League en tegen KV Kortrijk werd dat bijna afgestraft. De bezoekers kwamen halfweg de eerste helft op voorsprong via Ouali en Gigot verdubbelde al vroeg in de tweede helft de score. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen. Pas na drie wissels werd nog een slotoffensief ingezet. Dimata scoorde de aansluitingstreffer met nog vijf minuten te spelen. El Ghanassy trof nog het doelhout maar via een own goal van Gigot werd het alsnog 2-2 gelijk.

vermi

Voorin behield Yves Vanderhaeghe het vertrouwen in Cyriac en Conté, Jali kwam in de ploeg terwijl Rozehnal en Canesin naar de bank werden verwezen net als El Ghanassy, Dimata, Pedersen en Akpala. Bij Kortrijk nam Pavlovic zijn plaats weer in en ook Ouali en Joazinho stonden tussen de lijnen. Bekijk hier de opstellingen!KV Oostende begon scherp en sterk aan de match: Jali knalde al in de eerste minuut via doelman Kaminski tegen de lat. Na tien minuten herstelden de bezoekers echter het evenwicht. Saadi lag op de loer maar kon niet besluiten. Toen Antunes stond te pitten op een voorzet van Joãozinho was het echter Idir Ouali die overhoeks binnenkopte: 0-1. De thuisploeg was van slag en bakte er aanvallend voor rust niets meer van. Topschutter Saadi liet de 0-2 nog liggen na prima voorbereidend werk van Kage.

Spannend slotDe thuisploeg moest het na rust over een andere boeg gooien maar Vanderhaeghe voerde geen wissels door en Kortrijk was ook in de tweede helft het gevaarlijkst. Op een zoveelste goede voorzet van Joãozinho leek topschutter Saadi toch weer te scoren maar doelman Proto hield met een save de thuisploeg nog even recht. "Nog even" want nog geen minuut later stond het toch 0-2 toen Samuel Gigot geen strobreed in de weg werd gelegd en de 0-2 binnenkopte op assist van Kagé. Oostende had nog meer dan een halfuur om de situatie recht te zetten. Milic moest een geblesseerde Godeau vervangen, Dimata kwam in de plaats van een gefrustreerde Cyriac en El Ghanassy kwam Jali aflossen. KVO trok op zoek naar een doelpunt en El Ghanassy was meteen twee keer gevaarlijk maar eerst verhinderde Métanire dat feestje en zijn knal zoefde over. Ook Marusic trapte hard op doel maar het vizier van de ex-speler van KV Kortrijk stond niet op scherp.De laatste vijf minuten werd het toch nog spannend toen Nany Dimata zijn eerste doelpunt in de hoogste klasse scoorde. Musona zette gepast voor en de stevige aanvaller knikte binnen: 1-2. Oostende vatte moed en El Ghanassy kende pech toen hij vanop links goed naar binnen sneed maar zijn knal via de binnenkant van de paal weer het veld in schoot. In de 95ste minuut (!) werkte Gigot echter een puntertje van Conté over de eigen doellijn. Zo eindigde de partij toch nog op 2-2, wat een anticlimax voor de bezoekers die door zelf ter ver terug te zakken een unieke kans lieten liggen om op te schuiven in de stand.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!KV Oostende komt zo voorlopig naast AA Gent op de vierde plaats maar de Buffalo's spelen later op deze elfde speeldag nog in Eupen (zondag om 20u). Kortrijk telt nu evenveel punten als Club Brugge en Standard die respectievelijk nog thuis tegen Anderlecht (zon, 14u30) en Waasland-Beveren (zon, 20u) spelen.