© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Junior-journalisten pennen over vervuiling van de natuur

Eloise Lens (10) en Timo Deckx (12) zijn de winnaars van de Junior Journalisten-wedstrijd van het Davidsfonds in Mechelen. Beide laureaten uitten in hun bekroond verhaal hun bekommernis over de vervuiling van de natuur.

Leo De Nijn

De ‘Junior Journalist-wedstrijd’ werd voor de zeventiende keer op rij georganiseerd door Davidsfonds Mechelen. Er namen in totaal 512 schrijvende jongeren aan deel. De journalisten moesten in hun pen kruipen rond het thema ‘Hoe groen is onze blauwe planeet?’. “Een actueel onderwerp waarbij de opwarming van de aarde en de vervuiling van ons milieu centraal staan. Bedoeling is dat ze een verhaal mochten verzinnen van maximum 1.000 woorden, of twee geschreven bladzijden”, zei Davidsfonds-voorzitter Pol Meel.

“Het thema is een onderwerp dat ons allemaal tot nadenken moet stemmen. Hoe groen is onze planeet? De mens vergeet al eens dat we eigenlijk zelf natuur zijn, dat ons lot verbonden is aan dat van onze omgeving. Geloof me, onze planeet heeft ons niet nodig. Het enige wat ze ons biedt, is een kans om er het beste van te maken. Als wij onze planeet zo verder blijven vervuilen, dan zal er een moment komen dat wij mensen niet zullen overleven omdat er geen gezonde lucht en geen proper water meer zullen zijn. Het is goed om zien dat de jonge journalisten dat ook wel begrepen hebben”, zegt cultuurschepen Bjorn Siffer (Groen).

De twee hoofdlaureaten waren Eloise Lens van de basisschool De Parel in Mechelen en Timo Deckx uit Eppegem (Zemst) van de Technische Scholen in Mechelen. De winnaars van alle deelnemende klassen kregen ook een boek. De twee laureaten gaan naar de selecties voor de nationale wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER