Direct naar artikelinhoud
Update

IS eist aanslag aan ijssalon in Bagdad op

IS eist aanslag aan ijssalon in Bagdad op

De bomaanslag van gisterenavond in de buurt van een ijssalon in de Iraakse hoofdstad Bagdad, is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat. Via zijn communicatiekanaal Amaq spreekt IS over een aanslag tegen "een bijeenkomst van sjiieten". Over hoeveel doden er bij de aanval vieren, heerst er nog onduidelijkheid.

Persagentschap AFP citeert bronnen binnen de Iraakse veiligheidsdiensten, die spreken van acht doden bij de aanslag in de nacht van maandag op dinsdag. Persbureau Associated Press verklaart dan weer, op gezag van bronnen binnen de politie en de veiligheidsdiensten, dat er dertien doden en 24 gewonden zijn, al-Arabija sprak van elf doden.

Bomauto
De Iraakse veiligheidsbronnen verklaarden dat een kamikaze een bomauto liet ontploffen voor een populair ijssalon in de wijk Kerrada. Aangezien momenteel de ramadan aan de gang is, trekken de moslims na zonsondergang massaal naar de restaurants en cafés om de vasten te doorbreken. Tijdens de ramadan vinden er in Irak wel vaker gewelddaden plaats.

Twitter bericht wordt geladen...

Meerdere aanslagen
In de centraal gelegen wijk Karrada vonden de afgelopen jaren al meerdere aanslagen plaats. In juli vorig jaar kwamen, eveneens tijdens de ramadan, bij de ontploffing van een bomvrachtwagen en de branden die daarop volgden in de wijk meer dan 320 mensen om het leven. Het ging om een van de zwaarste aanslagen in de geschiedenis van het land. Ook toen eiste IS de aanslag op.

Twitter bericht wordt geladen...