© BFM

Huis stort bijna in door werken

Een pand in het centrum van de stad is onbewoonbaar verklaard nadat enkele mensen iets te ijverig hadden gerenoveerd. Ze hadden in een appartement alle muren weggeslagen, waardoor het risico was ontstaan dat de voorgevel zou instorten.

DVD

Het was wanneer de luster uit het plafond viel, dat de onderburen van het pand in de Lange Leemstraat, vlak bij het centrum van Antwerpen, het gevoel kregen dat er iets niet pluis was met de werken. Zij belden de hulpdiensten, die vaststelden dat er een serieus probleem was en op hun beurt de stadsingenieur erbij haalden. “Bleek dat de bouwvakkers een aantal belangrijke muren hadden weggeslagen, waardoor de vloer alle draagkracht had verloren”, zegt stadsingenieur Bart Velleman.

Nadat dat probleem van de baan was, bleek dat ook de achtergevel met problemen kampt. “Maar als die het zou begeven, dan zou het gevaar voor de omgeving een heel stuk minder groot zijn dan wanneer het om de voorgevel zou gaan. Toch is beslist om het pand voorlopig onbewoonbaar te verklaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER