© Photo News

Zware straf dreigt voor Enoh, Gent in beroep tegen straf Asare

De rode kaart die de Kameroense Standard-middenvelder Eyong Enoh overhield aan het duel van zondag tegen Gent (1-2 zege voor de Luikenaars) zal hem nog even blijven achtervolgen. Omdat Enoh nog een schorsing met uitstel heeft openstaan, gekregen na rood in zijn debuutmatch van begin oktober, krijgt hij geen voorstel tot minnelijke schikking van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Enoh ging opnieuw over de rooie in de wedstrijd tegen Gent, toen hij bij een 1-1 stand in de 37e minuut een vliegende tackle, met beide benen vooruit, inzette op Gent-middenvelder Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Alexandre Boucaut aarzelde niet en stuurde de Kameroener naar de catacomben. Standard won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2, maar dreigt Enoh nu te missen in de komende wedstrijden.

De international speelt nog maar sinds oktober in de Jupiler Pro League, maar is morgen/dinsdag al aan zijn tweede bezoekje bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal toe. Die zal ongetwijfeld zijn debuutwedstrijd aanhalen. Tijdens zijn allereerste wedstrijd voor Standard, op 5 oktober, pakte hij in het stadion van Club Brugge ook al een snelle rode kaart. Dat luidde toen een 0-3 nederlaag in voor de Rouches. Enoh kreeg toen één speeldag schorsing met uitstel, die nu alvast effectief wordt.

Bekijk hier de twee stevige rode kaarten van Enoh

AA Gent trekt met Asare naar Geschillencommissie

Eersteklasser AA Gent weigert het voorstel tot minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing en 600 euro geldboete dat het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandagochtend voorstelde voor verdediger Nana Asare. Dat heeft Gent-manager Michel Louwagie maandagavond bevestigd aan persagentschap Belga. De club verschijnt dinsdagmiddag met de speler voor de Geschillencommissie.

Een ingreep in de toegevoegde tijd van de partij tegen Standard (1-2 nederlaag voor Gent) waarbij Asare Standard-spits Igor De Camargo onderuithaalde, noopte scheidsrechter Alexandre Boucaut zondag tot een rode kaart. Ook het Bondsparket leek maandag onder de indruk van de overtreding, in de vordering vermeldde het dat het ging om 'een fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen'.

Gent koos om een schorsingsvoorstel van twee speeldagen voor de fase maandag niet te aanvaarden. 'Dus trekken we morgen naar de Geschillencommissie om onze zaak te bepleiten', aldus Gent-manager Louwagie. Afwachten of de club de commissie kan overtuigen van een lichtere sanctie. Als dat niet lukt, mist Asare de komende twee wedstrijden, op 26 december uit tegen KV Kortrijk en op 17 januari op verplaatsing bij Moeskroen-Péruwelz.

Boli (Moeskroen-Péruwelz) vrijgesproken na rode kaart

Goed nieuws voor Moeskroen-Péruwelz, want ondanks een rode kaart voor Kévin Boli hoeven de Henegouwers geen schorsing te vrezen voor hun Franse verdediger. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oordeelde maandag dat de rode kaart die ref Lawrence Visser zaterdag uitgedeeld had een voldoende zware straf was.

In de slotfase van de met 0-1 verloren competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem kwam het na een stilstaande fase tot een opstootje tussen spits Glynor Plet en Moeskroen-speler Boli. Daarbij haalde die laatste met zijn hand licht uit richting de rug van de Nederlander. Voor scheidsrechter Visser was die beweging voldoende om een rode kaart te trekken. Het Bondsparket stelt echter geen schorsing voor aan de Moeskroen-speler. ‘Het gaat om een lichte slag met de hand richting de tegenstrever’, klinkt het. ‘Er wordt geen sanctie weerhouden.’

Dat betekent dat Moeskroen-Péruwelz in zijn volgende competitiewedstrijd, op 26 december in het stadion van KV Mechelen, wel degelijk op de Fransman kan rekenen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer