© REUTERS

Sepp Blatter wordt 90 dagen voorlopig geschorst als Fifa-voorzitter

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft aftredend voorzitter Sepp Blatter woensdag een voorlopige schorsing van 90 dagen opgelegd. Dat melden verschillende media. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

cjg

De schorsing komt er nadat het Zwitserse gerecht vorige maand een strafrechtelijke procedure opende tegen de 79-jarige Blatter op verdenking van corruptie, wanbeheer en verduistering. Blatter zou onder meer in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

Over het lot van de Fransman, die in februari 2016 Blatter wil opvolgen aan het hoofd van de FIFA, zou door de ethische commissie nog geen beslissing zijn genomen.

De advocaat van Sepp Blatter heeft inmiddels gereageerd op de nieuwsberichten. Hij laat weten dat zijn cliënt nog geen officieel bericht heeft ontvangen vanuit de ethische commissie.

'Meneer Blatter is nog niet op de hoogte gebracht van enige beslissing genomen door de ethische commissie', stelt Richard Cullen. 'We verwachten dat hij de kans zal krijgen te worden gehoord alvorens er een knoop wordt doorgehakt.'

Op 26 februari kiest de FIFA officieel een opvolger voor Blatter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal