OVERZICHT. Hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

© BELGA

De prijs van al het vastgoed is vorig jaar gestegen. Woonhuizen werden 2,1 procent duurder en de gemiddelde prijs van appartementen steeg met 2,8 procent. Dat blijkt uit de cijfers voor 2013 van de FOD Economie.

Guy Stevens en Michaël Temmerman

De cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie slaan op de markt van de bestaande woningen. Daarin is één trend waarneembaar: alles is vorig jaar duurder geworden.

Wat woonhuizen betreft steeg de prijs met 2,1 procent. Gemiddeld betaalde je er in 2013 197.616 euro voor. Voor villa’s gaat het om 332.603 euro en de Belgen betaalden voor een nieuw appartement gemiddeld 207.886 euro.

Bekijk hier hoeveel de gemiddelde prijs van een woonhuis in uw gemeente bedraagt:

De goedkoopste provincie van Vlaanderen blijft Limburg, waar de prijs van een woonhuis 183.251 euro bedroeg. Ter vergelijking: in Vlaams-Brabant kost een huis gemiddeld 376.792 euro.

De goedkoopste Vlaamse gemeente is dan weer het West-Vlaamse Mesen, met gemiddeld 116.938 euro voor een woonhuis. Kraainem is het andere uiterste met 376.792 euro. De grootste prijsstijgingen van woonhuizen waren dan weer in Brussel te noteren. Er kwam 4,3 procent bij.

Ook de villa's, de appartementen en de bouwgronden werden duurder. Hieronder kan u de gemiddelde prijzen in uw gemeente bekijken:

Villa's:

Appartementen:

Bouwgronden:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen