© EPA

Zwitserse toptalent Embolo trekt naar Schalke 04

Het 19-jarige Zwitserse toptalent Breel Embolo speelt vanaf komend seizoen in de Bundesliga. De aanvaller heeft een contract van vijf jaar (tot eind juni 2021) getekend bij Schalke 04, zo heeft de Duitse club zondag bekendgemaakt.

Embolo komt over van FC Basel, in zijn thuisland. In een zestigtal competitieduels scoorde hij er twintig keer. Details over de transfersom maken Schalke en Basel niet bekend, maar media spreken van een bedrag tussen 20 en 25 miljoen euro.

“Met Breel Embolo hebben we een getalenteerde en door vele Europese topclubs gegeerde aanvaller kunnen binnenhalen, die ook al over veel internationale ervaring beschikt”, klinkt het op de website van Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen eindigde vorig seizoen als vijfde in de Bundesliga.

Embolo was op het EK voornamelijk invaller bij de Zwitserse nationale ploeg. Enkel in de derde match van de groepsfase, tegen Frankrijk (0-0), stond hij in de basis. Hij viel tijdens de achtste finale tegen Polen, waarin Zwitserland na strafschoppen werd uitgeschakeld, in in de 58ste minuut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER EK 2016 Frankrijk