© Dirk Vertommen

Maximumcapaciteit Nekkerpool bijna bereikt

Drie jaar na de opening van Nekkerpool blijkt de investering in een provinciaal zwembad in Mechelen een regelrecht succes. Met zo’n 207.500 bezoekers vorig jaar is de maximumcapaciteit bijna bereikt.

Sven Van Haezendonck

Net geen 189.000 bezoekers in het openingsjaar 2013, iets meer dan 205.000 bezoekers in 2014 en 207.497 het voorbije jaar. Het aantal zwemmers in Nekkerpool stijgt jaar na jaar. Sinds de opening zijn er ruim 600.000 mensen komen zwemmen. “Het is een bevestiging dat het zwembad op volle toeren draait en het zoveelste bewijs dat dit een noodzakelijke investering was”, vertelt bevoegd gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA).

Het succes is zelfs zo groot dat de maximumcapaciteit haast bereikt is. “Veel meer dan 210.000 tot 215.000 zwemmers per jaar kunnen wij niet aan”, zegt directeur Danny De Wit. Een verklaring voor de hoge bezoekerscijfers heeft hij niet echt. Al heeft hij er wel een idee van waarom de belangstelling zo groot is. “Het zwembad is natuurlijk nog nieuw en we hebben heel ruime openingsuren. We zijn zeven dagen op de zeven open tot 22u. Dat vind je niet op veel plaatsen, en we proberen ook zoveel mogelijk tijd te maken voor recreanten”, legt de directeur uit.

Topdag zondag

De topdag voor recreanten is momenteel zondag. “Dan hebben wij hier meer dan 150 zwemmers per uur en moeten we vier redders inzetten”, klinkt het. Topmaanden qua bezoekersaantallen waren vorig jaar maart en september, en de zomermaanden waren traditioneel minder druk.

’s Avonds zijn het vooral clubs die Nekkerpool inpalmen, en overdag de scholen uit de regio. “We zijn zelf ook gestart met een zwemschool en de inschrijvingen daarvoor lopen werkelijk als een trein. Vorig jaar hadden wij 8000 kinderen die kwamen zwemmen. In het najaar hopen wij te starten met G-zwemmen voor mensen met een handicap”, zegt De Wit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER