© Dirk Vertommen

Sporthal De Nekker deze zomer dicht voor renovatie

De sporthal van De Nekker in Mechelen gaat vanaf juni ruim vier maanden dicht voor een totale renovatie. Alleen de kleinere zaaltjes blijven open. Het is de eerste grondige opknapbeurt sinds de opening van de sporthal zo’n dertig jaar geleden. “Enkel de vier muren blijven overeind”, zegt directeur Danny De Wit.

Sven Van Haezendonck

De provincie Antwerpen investeert ruim drie miljoen euro in het project. Dat is nodig want de sporthal heeft haar beste tijd gehad. Er is niet alleen de algemene slechte staat van het dak. Ook voor de brandveiligheid, de isolatie en het algemeen comfort van de gebruikers en de werknemers is deze renovatie noodzakelijk.

Het is de bedoeling om alle werken in een zo kort mogelijke tijd af te ronden. De sporthal is namelijk druk gebruikt. Jaarlijks wordt er meer dan 11.000 uren gesport. “Het is duidelijk dat ook deze accommodatie van De Nekker onmisbaar is voor scholen, clubs en sportievelingen in het Mechelse. Met deze renovatie willen we onze infrastructuur voorbereiden om deze rol te blijven spelen. We grijpen nu in. Voor een langdurige sluiting zijn er in de omgeving onvoldoende alternatieven”, vertelt bevoegd gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA).

Kleine zalen open

Dat is de reden waarom de provincie ervoor kiest om de sporthal even te sluiten tijdens de zomer, vanaf 1 juni. “Dan vallen de sportactiviteiten van de meeste scholen en clubs stil. In de loop van oktober moeten wij klaar zijn met de werken in onze sporthal”, stelt directeur De Wit. Een gedeelte van de infrastructuur blijft trouwens gewoon open. “Bezoekers kunnen zonder problemen terecht in onze polyvalente zaal, in de gymzaal, in de studio en in onze squashboxen”, zegt Danny De Wit.

Om ervoor te zorgen dat mensen die komen sporten zich zonder problemen kunnen omkleden en douchen, worden tijdelijke containers geplaatst. “Daar kunnen bezoekers ook terecht als de kleedkamers zelf in renovatie zijn. Samen met de vernieuwing van onze kantoren pakken wij die in de tweede fase aan”, vertelt De Wit.

Tegen oktober klaar

Tegen oktober 2017 moet heel de sporthal gerenoveerd zijn. Maar de grote sportzaal zelf moet dus dit najaar reeds klaar zijn. “Enkel de vier muren blijven overeind. Het dak vernieuwen wij voor het eerst in dertig jaar, de vloerbekleding al voor de tweede keer. Zo’n twintig jaar geleden was dat ook al eens gebeurd”, zegt Danny De Wit nog. De renovatie is de eerste fase in een groot masterplan dat werd uitgewerkt voor het provinciaal sport- en recreatiedomein. “En het is ook de enige waar deze bestuursperiode middelen voor beschikbaar zijn”, stelt gedeputeerde Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER