Tante van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un woont in VS

De tante van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un woont en leeft onder een valse naam in de Verenigde Staten. Ko Yong-uuk kwam naar eigen zeggen 18 jaar geleden naar Amerika en woont samen met haar man Ri Gang en hun drie kinderen op enkele uren rijden van New York.
The Washington Post publiceerde vrijdag een interview met de vrouw.

De Amerikaanse krant The Washington Post publiceerde vrijdag een interview met de vrouw. Ze woont momenteel op enkele uren van New York. Het koppel woonde in het verleden ook tijdelijk in Zwitserland, waar ze zich om enkele leden van de belangrijkste Noord-Koreaanse familie moesten bekommeren, tijdens hun studie in dat land.

Hongerstaking

"Kim Jong-un veroorzaakte niet echt problemen, maar raakte wel zeer snel geïrriteerd en het ontbrak hem aan verdraagzaamheid", herinnert de 60-jarige vrouw zich. "Als hij door zijn moeder werd terechtgewezen omdat hij te veel speelde en niet genoeg studeerde, zei hij niets, maar uitte hij zijn protest op een andere manier door bijvoorbeeld in hongerstaking te gaan."

27 bij machtsovername?

Later werd de jonge Kim Jong-un een groot basketballiefhebber, en nam hij de bal zelfs mee in bed. Nog volgens de tante is de Noord-Koreaanse leider even oud als haar eigen zoon, en werd hij geboren in 1984. Dat zou erop wijzen dat Kim Jong-un slechts 27 jaar oud was toen hij in 2011 zijn vader Kim Jong-il opvolgde, en niet 33 of 34 zoals algemeen werd aangenomen.

Ko Yong-suk, die een droogkuis bezit, kan zich voorstellen dat ze op een dag naar Noord-Korea terugkeert om tussen het regime en de buitenlandse mogendheden te bemiddelen. "Ik begrijp de VS, en ik begrijp Noord-Korea", zo verklaarde ze aan de krant.

Meest gelezen