© AP

Max Verstappen crasht in kwalificaties Monaco

Max Verstappen is gecrasht in de kwalificatierace voor de Grand Prix van Monaco. De winnaar van de vorige Formule 1-race in Spanje reed zaterdag zijn Red Bull de vangrail in. De bolide raakte daardoor te beschadigd om door te kunnen rijden. De achttienjarige Nederlander stapte ongedeerd uit de gehavende auto. Hij zal zondag de race vanuit het achterveld moeten beginnen.

Verstappen was net bezig aan zijn eerste geklokte ronde in de eerste van drie kwalificatiesessies. Het ging mis in een van de bochten op het smalle stratencircuit. Hij schampte een vangrail waardoor zijn stuurstang brak, raakte de controle kwijt over zijn wagen en reed vol de vangrail in. Zijn crash zorgde voor het nodige oponthoud, want het wrak moest van het circuit worden getakeld. Verstappen liet onmiddellijk via de boordradio weten dat hij in orde was.

“Misschien had ik minder grip dan ik dacht, stuurde iets te vroeg in. Dan gaat alles fout”, liet hij verder weten.

In de laatste vrije training op zaterdagochtend reed Verstappen nog de vijfde tijd. Ook toen schampte hij de vangrail en stond een kwartier aan de kant, maar de jongste winnaar aller tijden van een grand prix kon wel verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1