Argentinië verslaat Honduras met topgoal Higuain, maar ziet Messi uitvallen

Argentinië heeft vrijdagavond voor eigen volk in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 gewonnen van Honduras. Gonzalo Higuain, de prijsschutter van Napoli, tekende na 31 minuten met een knap schot voor de enige goal in San Juan.

vtvn

Minder goed nieuws kwam er van Lionel Messi. De superster van Barcelona blesseerde zich na een botsing met de Hondurees Johnny Leveron aan de onderrug en moest na 19 minuten in de tweede helft van het veld.

Volgens de eerste berichten zou de blessure wel meevallen en liep Messi alleen een kneuzing op. Hij moet dus fit raken voor de start van de Copa America in de Verenigde Staten. Op 6 juni opent Argentinië het toernooi tegen titelverdediger Chili. Ook Panama en Bolivia zijn tegenstanders in groep D.

Chili verloor vrijdagavond overigens een oefenduel tegen Jamaica met 1-2. Voor de Chilenen scoorde Nicolas Castillo (ex-Club Brugge). Uruguay klopte Trinidad & Tobago met 3-1 dankzij onder meer twee goals van Edinson Cavani. Costa Rica haalde het met 2-1 van Venezuela.