Reizen met vrienden? Deze apps maken het aangenamer

© shutterstock

Of je nu naar een vakantiehuisje trekt of een wilde citytrip plant, een reis met vrienden vraagt een beetje voorbereiding. Deze apps kunnen daarbij helpen.

tib

Voorbereiding

Deze app mikt op mensen die vaak organiseren, of dat nu een bedrijfsevent of een feestje is. En dus kan je PitchIn ook prima gebruiken bij de voorbereiding van een reis. Met deze app maak je to do-lijstjes, delegeer je taken en stel je budgetten op.

Voor iPhone en Android

PitchIn App for iPhone from PitchIn on Vimeo.

Als het om centen draait

Natuurlijk vind je het niet erg om een rondje te veel te betalen – hey, je bent met vrienden weg. Maar als je wil vermijden dat er woorden vallen over geld, kunnen de apps TripSplitter (iPhone en Android) en Travel Money (Android). Met deze apps beheer je het vakantiebudget van een groep mensen, je duidt aan wat je betaald hebt, wie je nog geld moet en berekent hoeveel de lokale munt waard is.

Voor het eten

Koken jullie zelf, dan is Pepper Plate (iPhone en Android) een aanrader. Met deze app deel je je favoriete recepten en sla je boodschappenlijstjes op, die je nadien offline kan raadplegen. De app berekent ook hoeveel voorraad je moet inslaan als je je succesrecept voor twee plots voor acht mensen moet maken. Gaan jullie op restaurant, dan is Foodspotting (iPhone en Android) een handige app. Je zoekt op je locatie en krijgt meteen foto's te zien van gerechten uit restaurants in de buurt.

Om te drinken

Er bestaan tientallen apps die je cocktails leren maken, maar Mixologist (betalend) en Mixology (gratis, allebei iPhone en Android) bevatten allebei zo'n 8.000 recepten. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan is er DrinkedIn (iPhone en Android) om een cocktailbar in de buurt te zoeken.

De weg zoeken

Ruziën over de weg, het kan in de beste vriendenkringen voorkomen. Met oMaps (iPhone) kan je het stratenplan van de plak waar je naartoe gaat downloaden en offline raadplegen zolang de roamingtarieven nog gelden. Voor Android bestaan er alternatieven als Maps With Me.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer