© BELGA

Waasland-Beveren heeft nieuwe trainer beet

Morgen/woensdag maakt Waasland-Beveren bekend wie het sportieve roer overneemt van Cedomir Janevski. Vermoedelijk wordt de nieuwe coach Philippe Clement, die maandag zijn afscheid als T2 bij Club Brugge aankondigde.

Cedomir Janevski (55) volgde begin november op de Freethiel de ontslagen Stijn Vreven op. De Macedoniër tekende toen een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen. Eind april liet Waasland-Beveren echter weten dat de wegen tussen club en coach zouden scheiden na de competitie “wegens verschillende toekomstvisies”.

Onder Janevski eindigde Waasland-Beveren als dertiende in de reguliere competitie met 27 punten, vier punten meer dan degradant Westerlo. In groep A van play-off 2 werd de Wase club derde (op zes) met 15 op 30.

Philippe Clement wordt genoemd als dé topkandidaat om Waasland-Beveren te gaan trainen. De 43-jarige Antwerpenaar is alvast vrij nu hij zijn functie als assistentcoach bij Club Brugge heeft neergelegd. Clement kondigde maandag, net als T1 Michel Preud’homme, aan dat hij blauwzwart verlaat. Maar terwijl Preud’homme een sabbatperiode inlast, wil Clement graag een nieuwe uitdaging aangaan en voor het eerst volwaardig hoofdcoach worden. Die kans lijkt Waasland-Beveren hem te zullen geven. “Philippe sprak al enige tijd de ambitie uit om hoofdtrainer te worden, en staat dicht bij Waasland-Beveren”, bevestigde Vincent Mannaert, sportief manager van Club Brugge, maandag.

Waasland-Beveren stelt zijn nieuwe trainer woensdag om 10u30 voor.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL