© rr

Op deze Antwerpse kruispunten gebeuren de meeste zware ongevallen

De stad Antwerpen kent in totaal 47 zwarte kruispunten. De meeste van die kruispunten waar tussen 2014 en 2016 regelmatig ongevallen gebeurden met gewonden bevinden zich in de oude stad, binnen de Ring. Dat blijkt uit het evaluatierapport 2016 van het Antwerpse verkeersveiligheidsplan.

JoRo

Tussen 2014 en 2016 gebeurden er in de stad Antwerpen bijna 6.000 ongevallen waarbij gewonden of doden vielen. Het merendeel van die ongevallen deden zich voor op één van de 47 zwarte kruispunten.

Het zwartste aller zwarte kruispunten blijkt het op- en afrittencomplex van de E19 te zijn aan de Groenendaallaan in Merksem, een gewestweg. Het aantal slachtoffers met weging naargelang letselernst (ongevallen met zwaargewonden of doden tellen dus zwaarder mee) lag voor dit kruispunt op 54.

Het kruispunt onder stadsbevoegdheid waar het meeste ongevallen met gewonden gebeuren is dat van de Franklin Rooseveltplaats met de Van Ertbornstraat en de Osystraat. Die kreeg de waarde 48 mee.

Andere kruispunten die donkerrood kleuren zijn die van de Noordersingel met de Plantin en Moretuslei (43) en de Gemeentestraat met de Breydelstraat (36).

Heel wat kruispunten met de Singel, met het kruispunt met de Grote Steenweg als uitschieter, en met de Leien, met het kruispunt met de Tunnelplaats als uitschieter, staan ook omschreven als zwarte kruispunten.

Bekijk de kaart met zwarte kruispunten in Antwerpen:

(de kruispunten met de meeste ongevallen kleuren het donkerst - het cijfer duidt op het aantal slachtoffers met weging naargelang letselernst)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER