© TDK

"Aan stress is wel degelijk iets te doen"

Vanaf vandaag is Revida actief in de Bornemse Sint-Jozefkliniek. Revida is een gloednieuw centrum voor de aanpak en preventie van chronische stressklachten.

TDK

Iedereen heeft wel eens last van stress. Gezonde stress zorgt er vaak voor dat we beter presteren. Maar meer en meer mensen hebben chronische stressklachten. “Het is een beetje eigen aan de huidige maatschappij. Veel stress en een gejaagd leven leiden”, zeggen dokters Brenda De Petter en Vera Eenkhoorn van de Bornemse Sint-Jozefkliniek. “Mensen die enorm gestresseerd zijn hebben heel wat lichamelijke kwalen zoals slaapstoornissen, maag- en darmproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en zijn vaak neerslachtig. Symptomen die de levenskwaliteit sterk naar beneden halen. De oorzaken en gevolgen van stress zijn complex en vragen een multidisciplinaire aanpak. Maar er is wel degelijk iets aan te doen."

En daarom werd Revida in de Bornemse Sint-Jozefkliniek in het leven geroepen. Een uniek project in Vlaanderen dat stress op een multidisciplinaire wijze aanpakt: met diëtisten, kinesisten, een hartcoherentiecoach, psychologen en dokters. "Want stress aanpakken is meer dan alleen maar iemand van zijn maagpijn af te helpen. Het vergt een zware inspanning van de patiënt maar stress is te genezen."

Lees meer over de oprichting van Revida in de Bornemse Sint-Jozefkliniek in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER