© WAS

"Voor 10.000 euro opgelicht door syndicus"

Een syndicus uit Zwijndrecht zou jarenlang facturen hebben vervalst, waardoor de negen mede-eigenaars van een appartementsblok in Borgerhout samen tienduizend euro te veel hebben betaald. Het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) spreekt van een ‘zeer zwaarwichtige zaak’.

CWil

Nadia Ehlinger woont samen met acht andere mede-eigenaars op een appartementsblok in de Zonstraat in Borgerhout. “Het viel me op dat de reeds eerder aangestelde syndicus, Woningburo uit Zwijndrecht, veel geld aanrekende voor de gemeenschappelijke kosten. Zo moesten we aan de syndicus 1370 euro betalen voor de verzekeringspolis van ons appartementsgebouw. Maar toen ik dat naging bij onze verzekeraar Fidea, bleek dat de factuur slechts 1040 euro bedroeg. Woningburo had de facturen van Fidea vervalst. Ik heb klacht ingediend bij het parket en bij het BIV. Intussen ben ik dan maar zelf syndicus van ons gebouw geworden.”

Als uw krant Woningburo om een reactie vraagt, begint Ludo H. gedurende een halve minuut te lachen. Daarna verdedigt hij zich. “Wij zijn al twee jaar geen syndicus meer van dat appartementsgebouw. Toen we enkele jaren geleden syndicus werden, bleek het gebouw er veel erger aan toe dan ons was verteld. Het was niet onderhouden.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER