© BHul

Ex-werknemers Crown Deurne smeken om hulp

Ex-werknemers van Crown uit Deurne, het verpakkingsbedrijf dat twee jaar geleden de deuren sloot, zijn boos. Hun voormalige werkgever ligt in conflict met het outplacementkantoor, dat hen aan een nieuwe job moest helpen, en vraagt de ex-werknemers om te getuigen.

JAS

“Zoals vanmorgen telefonisch besproken had ik graag van een aantal deelnemers van de tewerkstellingscel voor de ex-arbeiders Crown Verpakking België een verklaring bekomen over de prestatie van het outplacement bureau. Meer bepaald zou het Crown in zijn case tegen het bureau erg van nut zijn indien deze verklaringen de povere werking kunnen bevestigen.”

Een fragment uit een mail van het management van Crown, gericht aan de tewerkstellingscel van de vakbond. “Een frappante oproep”, vindt Joppe van Meervelde van ABVV. “Eerst zetten ze de mensen op straat om hen twee jaar later te vragen om het bedrijf te helpen om nog meer geld te verdienen. Het is de bekende arrogante houding van Crown.”

Crown wil dat de ex-werknemers het bedrijf helpen in een conflict met het outplacementbureau. Volgens het bedrijf levert het outplacementbureau povere resultaten. De oproep vond al snel zijn weg naar Facebook, waar het heel wat boze reacties losmaakte. “Twee jaar geleden zijn we op een onmenselijke manier op straat gezet en nu vragen ze ons om hen te helpen. Waar halen ze het lef vandaan?” vraagt Steve Laevaert (38) zich af. “Het is onbegrijpelijk dat een multinational die driehonderd mensen op straat heeft gezet, nu onze hulp durft te vragen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER