Iets meer kasseien dan vorig jaar in Parijs-Roubaix

© Cor Vos

De organisatie van Parijs-Roubaix heeft het parcours van editie 2015 bekend gemaakt. Het verschil met vorig jaar is niet groot. In totaal staan er 52,7 kilometer kasseien op het programma, dat is 1,6 kilometer langer dan in 2014. Parijs-Roubaix wordt gereden op 12 april.

dmm

Wielrennen op Sportwereld.be

De start van Parijs-Roubaix vindt u dit jaar uiteraard ook plaats in Compiègne. 253 kilometer en 27 kasseistroken later wacht de finish op de wereldberoemde piste van Roubaix. De route is quasi-identiek aan de editie van 2013, toen Fabian Cancellara won, maar is anders dan vorig jaar.

Het verschil met 2014 zit hem in de secties rond Valenciennes, ongeveer halfweg koers na de eerste kasseistroken. Geen ingrijpende wijzigingen dus, aangezien de koers traditioneel pas veel later openbreekt. De Trouée d’Arenberg (na 158km), Mons-en-Pévèle (na 205km) en Carrefour de l’Arbre (236,5km) blijven de stroken waar het echt om draait.

In de nieuwe editie van Parijs-Roubaix zitten ook drie kasseistroken die later zullen terugkomen in de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk, zij het in omgekeerde richting: Quiévy (na 107.5 km – 3,700 m), Saint-Python (na 112.5 km – 1,500 m) en Verchain-Maugré (na 130 km – 1,600 m). Een extra reden voor de mannen met Tour-ambities om in april al eens af te zakken naar de ‘Hel van het Noorden’. Vicenzo Nibali greep vorig jaar in de Ronde van Frankrijk immers voor het eerst de macht op de kasseistroken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen