Topper Wolfsburg-Bayern start met eerbetoon aan Malanda

© RR

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Als eerbetoon aan hun overleden ploegmakker Junior Malanda zullen de spelers, staf en fans van de Duitse eersteklasser VfL Wolfsburg vrijdag voor de start van de competitiewedstrijd tegen Bayern München een minuut lang applaudisseren, in plaats van de gebruikelijke minuut stilte. Dat bevestigde Wolfsburg-manager Klaus Allofs donderdag.

qyen, Guillaume Maebe in Wolfsburg

Naast de minuut applaus wordt er een heuse choreografie uitgevoerd en vraagt Wolfsburg de fans om papieren met grote groene of witte harten mee te nemen naar het stadion. Ook tegenstander Bayern München wil zijn eer betonen aan de overleden middenvelder. De spelers van de Duitse recordkampioen zullen op het veld van Wolfsburg een rouwband dragen. Eerder werd er al beslist dat de overige wedstrijden van de eerste speeldag in de terugronde van de Bundesliga dit weekend met een minuut stilte beginnen.

Junior Malanda overleed op 10 januari op amper twintigjarige leeftijd bij een verkeersongeval in de buurt van het Duitse Porta Westfalica. Vorige week dinsdag vond in de Basiliek van Koekelberg de afscheidsplechtigheid van de aanvoerder van de Belgische beloften plaats. De ceremonie werd bijgewoond door vele honderden rouwenden, onder wie ook de spelers van Wolfsburg en zijn ex-club Zulte Waregem.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen