Gemeente ‘niet op de hoogte’ van nieuw bedrijf vleesfraudeur

© AFP

De Nederlandse vleesverwerker Willy Selten, die een tijd geleden in het nieuws kwam met het grote paardenvleesschandaal, is samen met zijn zoon een vleesverwerkend bedrijf begonnen in de gemeente Mol. Dat bericht het Brabants Dagblad in Nederland. De Kempense gemeente is zelf niet op de hoogte.

jva

Het paardenvleesschandaal kwam in 2013 aan het licht. Selten zou paardenvlees in rundvlees hebben verwerkt en het als puur rundvlees hebben verkocht. Vijftig miljoen kilo vlees afkomstig van Willy Selten moest in heel Europa uit de markt worden gehaald. Op 24 maart begint de strafzaak tegen de vleesverwerker uit het Nederlandse Oss.

De Belgische en Nederlandse warenautoriteiten hebben elkaar, volgens het Brabants Dagblad, niet op de hoogte gesteld. Europarlementariër Esther de Lange (CDA) wil daarom in Brussel opnieuw hameren op scherpere controle.

‘Geen enkele vraag voor een milieuvergunning’

Het gemeentebestuur van Mol zegt donderdag niet op de hoogte te zijn van enige activiteiten van de omstreden Nederlandse vleesverwerker Willy Selten op het grondgebied van de gemeente. ‘Wij hebben de afgelopen weken en maanden geen enkele aanvraag ontvangen voor een milieuvergunning voor vleesverwerking’, klinkt het in een mededeling.

‘Ook is er geen andere aanvraag om toelating bekend. De komende dagen verzamelen wij extra informatie zodat we kunnen achterhalen wat er precies aan de hand is.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen