© GVA

Advocaat van Tijl Teckmans: "Ik verdedig de duivel"

Op de assisenzaak van Britta Cloetens werden na het voorlezen van de akte van beschuldiging de advocaten voorgesteld. Jan De Man die Tijl Teckmans verdedigt, vreest dat het “een ongelijke en onmogelijke strijd zal worden.”

JORO, IL

"Ik ben de advocaat van het monster. Ik kom op voor de duivel”, zei Jan De Man, advocaat van Tijl Teckmans. “Ik verwacht geen sympathie van u, ik hoop enkel op een eerlijk debat. Ik zal mijn best doen voor deze man, die het niet gemakkelijk heeft en het ook voor zichzelf niet gemakkelijk heeft gemaakt."

Jan De Man is het niet eens met hoe bepaalde onderzoeken werden gevoerd en welke conclusies daaraan werden verbonden. Hij vreest daarom dat het “een ongelijke en onmogelijke strijd zal worden. Eén tegen vijf, dat is misschien wat van het goede te veel.” Daarmee doelt De Man op de vijf advocaten van de burgerlijke partijen.

Jef Vermassen verdedigt de moeder van Britta Cloetens en de stiefvader van het slachtoffer. "Ik wil mij expliciet richten tot meneer Teckmans: dit proces is ook voor u een kans om tot rust te komen."

Hij wees de beklaagde er op dat hij zelf een jong dochtertje heeft en vroeg hem hoe het voor hem zou voelen als dat dochtertje vermist zou zijn. "Stel je nu eens een ogenblik in de plaats van de familie. Ik smeek het u. Denk er anders over na in de loop van het weekend als u het vandaag niet wenst te doen, maar doé het."

Vanmiddag volgt het verhoor van Tijl Teckmans. Volg het hier live.

Lees ook: Assisenzaak Britta Cloetens opnieuw even stilgelegd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens