© rr

“Ik ben moe, maar durf niet te gaan slapen”

Mustafa Karademir (37) en zijn vrouw Tamara Peeters (34) uit Essen zijn nog aan het bekomen van de aardbeving die hen donderdagnacht abrupt uit hun bed schudde.

Margo Tilborghs

“Samen met mijn vrouw Tamara en mijn twee kinderen Ceren en Yener verblijven we sinds 2 juli in Didim, zo'n zeventig kilometer van Bodrum en tweehonderd meter van de zee gelegen”, vertelt Mustafa. “We combineren onze vakantie met een bezoek aan mijn moeder. We logeren in een appartement op de derde verdieping. Precies om 1.33u heb ik de eerste schok gevoeld. Het was meteen ook de ergste schok. Die ging gepaard met enorm veel lawaai. Ik was echt bang en vooral bezorgd om mijn gezin.”

De schok duurde ongeveer tien seconden. “Ik was in paniek en riep tegen mijn vrouw dat ze moest opstaan en met een van de kinderen naar beneden moest rennen. Ik nam het andere kind op mijn arm. Mijn dochter was wakker, maar ze was meer verbaasd over mijn reactie dan over de schok die ze voelde. Een pluim voor mijn echtgenote Tamara, want zij bleef de hele tijd kalm.”

Een minuut na de eerste beving volgden er naschokken. “Ik ben toen naar mijn moeder gerend die beneden woont”, vertelt Mustafa. “Toen ik binnenkwam, was ze aan het bidden. De lampen waren aan het schommelen en de kast maakte een raar geluid. Ze was erg geschrokken en dacht dat het gebouw zou instorten. Ondertussen maakt ze het vrij goed en bekomt ze van deze nare ervaring. We verblijven in een huis met drie verdiepingen en hoe hoger je woont, hoe erger je de schokken ervaart. De barsten in het huis zijn zichtbare getuigen van wat ons is overkomen.”

Voor familie en vrienden thuis heeft Mustafa zich aangemeld op de Facebookpagina over de aardbeving in Bodrum. “Ik heb mezelf en mijn gezin aangeduid als veilig. Ondertussen proberen we te bekomen van alle emoties. De schrik zit er nog in. Ik ben moe, maar durf niet meer te gaan slapen. We blijven nog in Turkije tot 18 augustus en keren dan terug naar Essen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER