Direct naar artikelinhoud
Update

Ouders dienen miljoenenclaim in na verkrachting school Jakarta

De Nederlandse vader en Indonesische moeder van een jongetje dat op een eliteschool in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verkracht hebben een miljoenenclaim ingediend. Dat meldden Indonesische media. Inmiddels heeft het Indonesische ministerie van Onderwijs en Cultuur de school bevolen om de kleuterschool-afdeling te sluiten.

Na het bekendworden van het nieuws is de beveiliging bij de Jakarta International School (JIS) opgeschroefd.

Volgens de advocaat is de claim van 12 miljoen dollar (bijna 8,7 miljoen dollar) ingediend omdat het schoolpersoneel van de Jakarta International School (JIS) nalatig zou zijn geweest. Het jongetje van 5 jaar werd naar verluidt in februari en maart verkracht door enkele schoonmakers toen hij naar het toilet ging.

Gerenommeerde school
Vorige week kwam de zaak naar buiten toen de moeder van het slachtoffer haar verhaal deed in de media. Dat het incident plaatsvond op uitgerekend zo'n gerenommeerde en goed beveiligde school heeft in Indonesiƫ veel stof doen opwaaien.

De Jakarta Post meldt dat de kleuterschool dicht moet. De school zou geen geldige vergunning hebben. Aan het einde van het academische jaar wordt de school gesloten. Van een eventueel verband met de verkrachtingszaak wordt in het bericht niet gerept.

Ouders dienen miljoenenclaim in na verkrachting school Jakarta

Twitter bericht wordt geladen...