© STEFAAN BEEL

Absynthe Minded en Mudhoney maken affiche Rock Herk compleet

Rock Herk heeft zijn laatste namen vrijgegeven: onder meer Absynthe Minded en Mudhoney tekenen present op het alternatieve festival. En dan zijn er naar goede gewoonte weer meer stevige namen voor het tweede podium, de Club. De New Yorkse hardcoreband Pro-Pain bestaat vijfentwintig jaar en dat komen ze op Rock Herk vieren met een stevige portie beukwerk. Verder toegevoegd: het Duitse Wolf Down en de Belgische bands Partisan en Wiegedood, met leden van Amenra, Oathbreaker en Rise and Fall.

mce

Absynthe Minded, jarenlang één van de toonaangevende bands in Vlaanderen, besloot enkele jaren geleden om ermee te stoppen. Frontman Bert Ostyn blies enkele maanden geleden nieuw leven in de groep en er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw album. Rock Herk wist Absynthe Minded te strikken voor een exclusief concert. Het wordt het eerste optreden sinds de breuk en de enige show in 2016.

Ook Mudhoney zakt af naar Rock Herk! De band wordt gezien als één van de aartsvaders van de grunge en één van de belangrijkste bands uit de Seattlescene, met Pearl Jam en Nirvana als bekendste exponenten. De affiche voor het hoofdpodium wordt aangevuld met het Britse Future Of The Left en Limbomaniafinalist Mantis. Ook Goldfox en Goe Vur In Den Otto worden aan de affiche toegevoegd om het feest in de late uren tot een hoogtepunt te brengen.

Dan is er ook nog een unieke samenwerking met Incubate, het meest avontuurlijke festival van Nederland. Samen met Rock Herk werd een project uitgewerkt waarbij beide festivals een act uit de eigen regio naar voren schuiven om samen in het repetitiekot te duiken. Het Belgische Vvounds en het Nederlandse Svartvit gaan de uitdaging aan en komen op Rock Herk het resultaat van deze samenwerking tonen. Later op het jaar doen ze hetzelfde op Incubate in Tilburg.

Eerder bevestigden Fun Lovin’ Criminals / Arno / The Sore Losers / The Notwist / Napalm Death / Steak Number Eight / Zombie Nation / STUFF. / Vuurwerk / Kapitan Korsakov / Being As As Ocean / Dead Swans / Supergenius / The Germans / Mad About Mountains / The Whatevers / Cornflames / Vandal X / Cocaine Piss / The Waiting Game en Universe.

Meer info op rockherk.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer