© mavb

Tien maanden cel geëist tegen mama voor stalking van juf

Een mama stond dinsdag voor de strafrechter in Turnhout terecht omdat ze een kleuterjuf van een basisschool in Meerlaar (Laakdal) had belaagd. De aanklager vorderde tien maanden celstraf.

Ivo Meulemans

Inge S. uit Laakdal liet zich vertegenwoordigen door haar advocate. In het schooljaar 2012-2013 zat haar dochtertje in een kleuterklas van de vrije basisschool van Meerlaar. Aanvankelijk konden moeder en juf het prima met elkaar vinden. Ze hadden veelvuldige contacten om hun persoonlijke problemen te bespreken. Inge S. bezorgde de juf ook verscheidene cadeautjes. Maar de juf vond dat het te ver ging. Daarop kregen de berichten die ze ontving, een dreigende toon. Op 12 juni 2013 diende de juf klacht bij de politie.

En de pesterijen gingen verder. “Tussen oktober en januari ontving mijn cliënte overdag en ’s nachts in totaal 32 telefoontjes”, zei Guy Van Hirtum, de advocaat van de juf. “Nadat de telefoon enkele keren had gerinkeld, ging de hoorn op de haak. Onderzoek wees uit dat de oproepen afkomstig waren van de beklaagde.”

Ook reed een auto vaak toeterend voorbij het huis van de juf. Buren maakten een filmpje en konden de nummerplaat noteren. Het voertuig behoorde toe aan de beklaagde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER