© vtm/*

“Man met blauwe jas” is nieuwe hoofdverdachte voor moord op Sofie Muylle

Ruim twee maanden na de dood van Sofie Muylle doet de politie een nieuwe oproep in het VTM-programma ‘Faroek’. Er wordt nu specifiek gezocht naar “de man met de blauwe jas”, die intussen als hoofdverdachte van de moord beschouwd wordt.

mtm, mkm, cel, cds, tlg

Sofie Muylle werd op 22 januari - midden in de nacht - verstikt op het strand van Knokke. De 27-jarige uit Roeselare was die nacht eerst samen met haar vriend op stap geweest. Sofie en haar vriend – met wie ze nog maar pas samen was – hadden al redelijk wat glazen op toen ze rond vijf uur ’s nachts in de naar de KZ Piano Bar in Knokke tegen haar vriend zei dat ze “even een luchtje ging scheppen”.

Een kwartiertje na haar vertrek ging W.C. een eerste keer buiten kijken. Sofie was nergens meer te bespeuren. Hij keerde terug naar binnen, maar hij zou Sofie die nacht nog meermaals gaan zoeken. Om 12.20 uur zondag wordt het lichaam van Sofie Muylle aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon, op zo’n anderhalve kilometer van de Piano Bar.

Alles wijst erop dat Sofie niet ver van de zee om het leven werd gebracht. Uit een autopsie blijkt dat Sofie met verstikking werd omgebracht.

© Simon Mouton

Vreemd gedrag

Een eerdere uitzending van Faroek zorgde ervoor dat acht van de elf gezochte getuigen werden geïdentificeerd. Drie personen met een blauwe jas bleven onvindbaar, maar ondertussen is op basis van camerabeelden en getuigenissen gebleken dat het om een en dezelfde man gaat. Rond 7 uur is op de beelden ook een lichtje van een gsm of zaklamp te zien op het strand. De speurders beschikken over elementen om aan te nemen dat het de man met de blauwe jas is.

De bewuste man komt rond 8 uur voor het eerst echt in beeld. Op dat moment komt hij uit de richting van de latere vindplaats van Sofie en gaat hij zigzaggend richting zee. Een half uur later zien getuigen de man staren richting staketsel. Het vreemde gedrag van de man blijft aanhouden. Ter hoogte van het sleepspoor wrijft hij immers meermaals met zijn voeten in het zand.

Ook de volgende uren blijft dezelfde blauwe jas opduiken op de camerabeelden. Rond 10.30 uur begint de man plots te joggen, terwijl hij om 11.25 uur geërgerd in het zand lijkt te schoppen. De speurders hebben ook de indruk dat de man op dat moment in zichzelf aan het praten of aan het bellen is. In ieder geval verdwijnt hij rond 11.40 uur uit beeld.

Even na 14 uur, wanneer het lichaam van Sofie al gevonden is, verschijnt dezelfde man op de Zeedijk. Op het moment dat de politie passeert, wandelt hij naar het Lichttorenplein. Daar wordt hij om 14.07 uur een laatste keer gezien op camerabeelden. De man met de blauwe jas stapt de Diksmuidestraat in, maar vanaf dat moment ontbreekt van hem elk spoor.

Info

Het gaat om een jonge man van ongeveer 1.70 tot 1.75 meter groot. Hij droeg een felblauwe jas met kap, een donkere muts, een donkere broek en sportschoenen.

Wie meer info heeft, kan dat melden op het gratis nummer van de politie 0800-30.300 en/of het mailadres opsporingen@police.belgium.eu.Hoofdinspecteur David Roelant verzekert dat alle tips vertrouwelijk zullen behandeld worden. De bewuste man mag uiteraard ook zelf met zijn verhaal naar de politie stappen.

Faroek, dinsdagavond om 22.50 uur op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER