Direct naar artikelinhoud

PSV gaat door met kansen missen maar wint nu wel

PSV kampt dit seizoen met een groot probleem: het missen van kansen. Het kostte de ploeg van trainer Phillip Cocu al meerdere punten. In de thuiswedstrijd tegen Sparta leek PSV opnieuw een knauw op te lopen. Tot Bart Ramselaar een kwartier voor tijd het bevrijdende doelpunt maakte en zijn ploeg de zege schonk: 1-0.

Ramselaar viert de bevrijdende treffer.Beeld ANP

PSV moest het doen zonder doelman Jeroen Zoet, Siem de Jong (beide geblesseerd) en Jetro Willems (privéomstandigheden). Remko Pasveer verving Zoet in het doel. De keeper zorgde ervoor dat de landskampioen niet binnen een paar minuten tegen een achterstand aankeek. Eerst keerde hij een slap schot van Stijn Spierings. Een paar minuten later ranselde hij de bal van Thomas Verhaar uit de bovenhoek.

Pas na twintig minuten zette de thuisploeg daar iets tegenover. Davy Pröpper loste het eerste schot op doel. Daarna deed PSV wat het eigenlijk al het hele seizoen doet: kansen missen. Cocu wil er niet te veel over praten, maar ontkomt er niet meer aan. Het verprutsen van kansen is een hardnekkig probleem bij PSV.

Met name Luciano Narsingh leek gebukt te gaan onder de druk. De aanvaller blokkeerde toen hij kort voor rust alleen op Roy Kortsmit af mocht. Hij schoot tegen de Sparta-doelman aan.

Het missen van kansen kostte de ploeg van Cocu dit seizoen al punten tegen FC Groningen, Heerenveen en Heracles. Tegen Sparta leek zich lange tijd hetzelfde scenario te voltrekken.

Twitter bericht wordt geladen...

Oliemannetje

De vele missers zijn niet de enige reden dat de landskampioen al een forse achterstand heeft op koploper Feyenoord. Te veel bepalende spelers bij PSV zijn niet in goeden doen. Luuk de Jong is in niets de spits die hij de eerste twee seizoenen was in Eindhoven. De aanvoerder is te afhankelijk van de ballen die hij krijgt. Zijn techniek laat hem soms akelig in de steek.

Daarnaast is Guardado minder dwingend. Het oliemannetje is te vaak niet fit om de rol op zich te nemen die hij voorheen op zich nam.

Toen het publiek de bui alweer zag hangen, was daar een kwartier voor tijd opeens Bart Ramselaar. Na een slim balletje van De Jong stiftte hij de bal subtiel over doelman Kortsmit. Een zucht van opluchting ging door het stadion.

De vele gemiste kansen kostten PSV ditmaal dus geen punten. Maar het probleem is nog allerminst verholpen. Drie doelpunten in vijf thuiswedstrijden zijn nog altijd niet de cijfers die passen bij de landskampioen.