Direct naar artikelinhoud
Jupiler Pro League

KV Mechelen boekt tegen Moeskroen eerste zege onder Yannick Ferrera

KV Mechelen heeft met 2-0 gewonnen tegen Moeskroen op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League. Mechelen was doorgaans de betere ploeg en kon in de tweede helft uiteindelijk zegevieren na doelpunten van Yohan Croizet en Dimitris Kolovos.

KV Mechelen-coach Yannick Ferrera koos voor een offensieve opstelling tegen Moeskroen en die aanvallende intenties werden meteen kracht bijgezet in het eerste kwartier. Pogingen van Aleksandr Bjelica en Mats Rits leverden echter geen doelpunt op. Iets voor het halfuur leek Dimitris Kolovos de Mechelaren toch op voorsprong te brengen, maar de Griek mikte van dichtbij over. Moeskroen kon daar amper iets tegenover stellen, maar ging toch met een gelijke stand de kleedkamers in.

In de tweede helft was het opnieuw Mechelen dat de meeste drang naar voren liet tonen. Het volledige stadion claimde een strafschop na hard inkomen van Moeskroen-goalie Matej Delac, maar scheidsrechter Lawrence Visser gaf geen krimp. Na 63 minuten was het dan toch raak voor Mechelen toen Yohan Croizet door Moeskroen uit het oog verloren werd op een hoekschop en de Fransman moederziel alleen de 1-0 kon binnentrappen. De voorsprong deed het Mechelse vertrouwen groeien en na 74 minuten was het Dimitris Kolovos die zijn puike wedstrijd bekroonde met een kopbaldoelpunt. De 3-0 was daarna dichterbij dan de aansluitingstreffer van Moeskroen, maar er werd niet meer gescoord.

Voor KV Mechelen is het de eerste overwinning sinds Yannick Ferrera het roer overnam van de naar Standard vertrokken Aleksandar Jankovic. Met vijftien punten wipt het voorlopig over Racing Genk naar de negende plaats in de rangschikking. Moeskroen blijft met tien punten op de elfde plaats staan.