Moeder Madeleine McCann gaat terug naar plaats van verdwijning: “Op zoek naar antwoorden”

© ASSOCIATED PRESS

Negen jaar na de verdwijning van Madeleine McCann heeft haar moeder Kate opnieuw een bezoek gebracht aan Praia da Luz in Portugal. Op die plaats verdween haar toen driejarige dochter in mei 2007. Volgens The Mirror ging Kate terug om “antwoorden te zoeken”.

nadb

Mama Kate zou nog steeds geloven dat haar dochter zich in Portugal bevindt. Zij wordt nu samen met haar familie geconfronteerd met het feit dat Madeleine komende dinsdag exact negen jaar vermist zal zijn.

“Kate is vorige maand teruggegaan naar Praia da Luz”, zei een vriend van haar. “Ze heeft er niet veel over verteld, maar is in het grootste geheim vertrokken. Ze wandelt er graag over het strand om de mooie momenten met haar dochter te herbeleven.”

© Photo News

Nog in leven

Tijdens een interview in februari zei Kate dat ze zich op die plaats het sterkst verbonden voelt met haar dochtertje. “Ik wandel graag door de straten”, zei ze. “Ik denk dat ik gewoon nog steeds antwoorden probeer te zoeken.”

De moeder is ervan overtuigd dat haar dochter nog leeft, maar heeft schrik dat “niemand Madeleine nog zal herkennen”. Ze overweegt daarom om haar verdwijningsfoto digitaal te laten verouderen om de mensen een beter beeld te geven.

De woordvoerder van de familie zei nog dat “ouders Kate en Gerry hun zoektocht naar hun dochter nooit zullen opgeven”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen