NBA. Nieuwe blessure voor Stephen Curry, Lakers ontslaan coach

© USA Today Sports

Cleveland heeft zich zondagavond als tweede ploeg (enkele uren na San Antonio) geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De Cavaliers wonnen met 98-100 in Detroit en kwamen zo op een onoverkomelijke 4-0 voorsprong.

Kyrie Irving had met 31 punten het grootste aandeel in de zege van de bezoekers.

In de halve finales van de Eastern Conference speelt Cleveland tegen Atlanta of Boston. De Celtics haalden het zondag na een verlenging met 104-95 van de Hawks en brachten de stand zo op 2-2.

Kampioen Golden State ging met 94-121 winnen bij Houston, waardoor de Warriors nu 3-1 voorstaan. De Californiërs verloren wel MVP Stephen Curry met een knieblessure tijdens het tweede kwart. Het is voorlopig onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur is. Curry was nog maar net hersteld van een letsel aan de enkel.

San Antonio dwong zondag een ticket voor de tweede ronde in de Western Conference af door ook het vierde duel tegen Memphis te winnen (95-116).

Ander nieuws viel er zondag te rapen bij de Los Angeles Lakers. De zestienvoudige kampioen besliste coach Byron Scott te ontslaan. Hij betaalt de prijs voor het zwakste seizoen van de Californiërs in de clubgeschiedenis. Het team van de afscheidnemende Kobe Bryant won in de reguliere competitie slechts 17 van de 82 matchen.

Het is nog niet duidelijk wie de 55-jarige Scott, die als speler van de Lakers drie NBA-titels won, zal opvolgen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen