© smb

© Straetemans Maarten (SMB)

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpse waterskiër (34) crasht tijdens BK: “Hij werd de kant op gekatapulteerd”

Tijdens een manche van het Belgisch Kampioenschap Waterski Racing in Genk is deelnemer Steven Malot (34) uit Wommelgem zwaar ten val gekomen. Hij houdt aan de valpartij een zware hersenschudding over. “Het had erger kunnen aflopen”, zegt zijn teamgenoot Kelly.

jonathan bernaerts

Steven Malot, een dertiger uit Wommelgem én een gevierd waterski racer, nam zondagmiddag aan deel aan een manche van het Belgische Kampioenschap in de F2 in Genk. “Steven kwam na een bocht in een buitenbaan terecht”, zegt teamgenoot Kelly Nulens. “Dat is altijd gevaarlijk. Op een bepaald ogenblik is hij door de speedboot van een andere deelnemer moeten uitwijken. Hij werd de kant op gekatapulteerd en kwam een tiental meter verder opnieuw in het water terecht.”

Omstanders vreesden meteen het ergste. Een mug kwam ter plaatse en Steven werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. “Zijn pols is er erg aan toe, hij heeft een zware hersenschudding en een paar open wonden”, zegt Kelly.

“Na het ongeval was Steven heel erg verward: hij wist niet goed wat hem was overkomen. Achteraf bekeken, heeft hij veel geluk gehad dat hij de crash heeft overleefd. Ik vermoed dat hij in die bocht zeker zestig kilometer per uur haalde. Een valpartij tegen dergelijke snelheid soms dramatisch af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER