Direct naar artikelinhoud

Jasper Steverlinck maakt dromerige doorstart

Still uit de lyric video van Jasper Steverlinck

Voor het eerst in lange tijd laat Jasper Steverlinck weer van zich horen. Het even sober als dromerig gebrachte ‘That’s not how Dreams are Made’ werd deze ochtend vooruitgestuurd om een tweede soloplaat aan te kondigen.

Het begon er zowaar op te lijken dat Jasper Steverlinck het songschrijven onder zijn eigen naam de rug had toegekeerd. In 2012 stopte hij met Arid om zich opnieuw toe te leggen op zijn solocarrière, maar op een enkele single na verscheen dan toch geen nieuwe plaat. Die had er nochtans vorige zomer moeten aankomen. Plots bleef het ook opvallend lang stil rond de toekomstplannen van de voormalige Arid-frontman.

Maar in september verschijnt nu toch een nieuw album. De reden van het oponthoud? Begin vorig jaar dook Steverlinck de studio in met Jake Gosling. Maar de producer van Ed Sheeran, One Direction, Paloma Faith en The Libertines bedacht de zanger kennelijk met een geluid dat niet helemaal strookte met zijn eigen visie.

Dus besloot de Gentse songschrijver om de plaat nogmaals op te nemen met Jean Blaute, en terug te keren naar de essentie. Dat merk je ook meteen aan de spartaanse, uitgeklede single ‘That’s not how Dreams are Made’. De lyric video bij de song werd ingeblikt door Sammy Slabbinck, die u wellicht ook kent van zijn collagekunstwerken.

Voor de jongste lezers: in 2003 nam Steverlincks solocarrière een hoge vlucht toen zijn eerste single ‘Life on Mars’ liefst acht weken op nummer 1 stond in de Ultratop. In september verschijnt nu de opvolger van zijn soloplaat Songs of Innocence, die indertijd 41 weken in de Ultratop bleef bivakkeren.

Op 21 oktober speelt Jasper Steverlinck in de Botanique, op 22 oktober in de AB in Brussel.