© Chris VAN ROMPAEY

© Catherine De Bie ARCHITECTEN bvba

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Huize Nazareth bouwt groot woonzorgcentrum in Kriekenstraat

De vzw Ouderenzorg Zusters der Christelijke Scholen uit Vorselaar gaat in de Kriekenstraat in Lier een woonzorgcentrum bouwen. Het schepencollege keurde de stedenbouwkundige aanvraag goed.

Chris Van Rompaey

In de stedenbouwkundige aanvraag is sprake van drie fasen. Tijdens de eerste fase wordt aan de straatzijde een rusthuis met 114 kamers gebouwd. Vervolgens bouwt de vzw dertig assistentiewoningen met ondergrondse parkeergarage parallel aan het rusthuis. Tijdens de derde fase verrijst er een blok met nog eens dertig assistentiewoningen met ondergrondse parkeergarage dwars op de eerste blok met assistentiewoningen. Elke fase duurt twee jaar.

Huize Nazareth in de Kriekenstraat werd in 1975 vergund en telt 65 bedden. “Daarvan zijn er twee bestemd voor kortverblijven en 29 als rust- en verzorgingstehuisbedden voor zorgbehoevende ouderen. Met ons nieuwbouwproject stijgt het totaal aantal kamers naar 114, het aantal kamers voor kortverblijf naar zeven”, verduidelijkt directeur Hilde Driessens.

De vzw Ouderenzorg Zusters der Christelijke Scholen hoopt de bouw van het woonzorgcentrum in de loop van dit jaar te kunnen starten.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen- editie Zuid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER