© PN

PREMIER LEAGUE. Benteke beslist degradatieduel in extra tijd

Het Aston Villa van Christian Benteke heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen de degradatie: het won met 2-1 van West Bromwich Albion. Christian Benteke scoorde het beslissende doelpunt in de extra tijd vanop de strafschopstip. Het is de eerste driepunter voor Villa sinds 7 december van vorig jaar.

jvh

Voor aanvang van de wedstrijd stond Aston Villa zwaar onder druk: het was de laatste weken weggezakt naar de voorlaatste plaats in het klassement. Stadsrivaal West Bromwich Albion moest dus absoluut voor de bijl. Coach Tim Sherwood had de fans op voorhand gewaarschuwd: het zou niet mooi worden, enkel de punten waren van belang.

Dat bleek op het veld echter best mee te vallen: de Villains waren veruit de betere ploeg tussen de lijnen. WBA-doelman Ben Foster ging al vroeg in de wedstrijd grotesk in de fout bij een schot van Benteke toen hij de bal door zijn handen en benen liet glippen, maar hij kon het leer nog nét op de lijn stoppen. Na 22 minuten werd het goede spel van Villa toch beloond: Benteke verlengde een uittrap van doelman Guzan tot bij spitsbroeder Gabriel Agbonlahor, die alleen voor Foster rustig afwerkte en de verdiende 1-0 tussenstand op het scorebord zette. Benteke en co bleven duwen, maar scoren lukte voor rust niet meer.

Na de rust kantelde het spel: West Brom (met Sebastien Pocognoli negentig minuten op de bank) kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 66ste minuut maakten de bezoekers gelijk: een hoekschop werd aan de tweede paal terug in het pak gekopt en Saido Berahino stond op de goede plaats om de gelijkmaker binnen te koppen.

Een zege leek dus weer niet te lukken voor de thuisploeg. Tot Foster in de 94ste minuut de bal uit de handen liet glippen en Ben Lowton onderuit maaide. De scheids wees naar de stip en Villa Park begon al te juichen, maar de druk lag op de schouders van Rode Duivel Benteke: die wachtte rustig tot de doelman een hoek koos en schoof de bal vervolgens ijzingwekkend koel tegen de netten. Daarmee staat de doelpuntenteller van de Rode Duivel sinds zijn blessure op drie.

Door deze zege springt Aston Villa naar een gedeelde (veilige) 16de plaats in het klassement, West Brom blijft voorlopig 13de.

Alderweireld maakt comeback

Nog in de Premier League won Southampton met 1-0 van Crystal Palace. Sadio Mané scoorde tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Toby Alderweireld maakte na een blessure aan de hamstrings zijn wederoptreden in de kern bij The Saints, hij bleef 90 minuten op de bank. Southampton neemt zo plaats vijf weer over.

Speeldag 27:Southampton - Crystal Palace 1-0Aston Villa - West Bromwich 2-1Hull City - Sunderland 1-1

Woensdag:QPR - Arsenal 20u45Stoke - Everton 20u45West Ham - Chelsea 20u45Tottenham - Swansea 20u45Newcastle - Man United 20u45Manchester City - Leicester 20u45Liverpool - Burnley 21u

Bekijk hier de volledige stand in de Premier League!