Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Moeskroen wint spektakelwedstrijd tegen Gent: 3-2

Dimitri Mohamed viert zijn doelpunt.Beeld BELGA

Moeskroen heeft verrassend met 3-2 gewonnen van AA Gent in de laatste wedstrijd van de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Gent ging rusten met een 0-2 voorsprong, maar geholpen door een rode kaart van Gent-verdediger Samuel Gigot ging Moeskroen nog op en over de Gentenaars.

Na de vroegtijdige Europese uitschakeling en de zwakke start in de Belgische competitie stond er bij AA Gent serieus wat druk op de ketel bij de verplaatsing naar Moeskroen. De Gentenaren namen meteen het commando en na 25 minuten was het een eerste keer raak toen Brecht Dejaegere op aangeven van Mamadou Sylla de bal staalhard tegen de netten jaagde. Gent leek bevrijd en vijf minuten later opende Sylla zijn doelpuntenrekening bij de Buffalo's met een knappe plaatsbal. Nog geen minuut later liet Yaya Kubo meteen een wenkende kans op de 0-3 liggen. Gent-doelman Lovre Kalinic moest enkel eens in actie komen op een poging van Teddy Mezague. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Gent, tot Samuel Gigot rechtstreeks rood kreeg voor een tackle op Fabrice Olinga. Een betwistbare beslissing van scheidsrechter Nicolas Laforge, aangezien Gigot vooral de bal leek te spelen.

Met een man minder had Gent het heel wat moeilijker in de tweede helft. Moeskroen kampeerde op de helft van de Gentenaren en Kalinic had meer werk dan voor de pauze. Na 67 minuten moest de Kroaat zich een eerste keer gewonnen geven toen hij een bal niet ver genoeg weg kon koppen. Dimitri Mohamed anticipeerde goed en deponeerde de bal in het lege doel. Gent kreunde onder de druk van de Henegouwers en na 84 minuten zag Kalinic er opnieuw niet goed uit toen Omar Govea zijn afstandsschot in doel zag belanden. Het drama voltrok zich volledig voor Gent toen Jonathan Bolingi een strafschop in twee tijden voorbij de onfortuinlijke Gent-goalie kon werken.

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck baalt.Beeld BELGA

Door de nieuwe nederlaag staat Gent nu op de vijftiende en voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League met amper één punt. Moeskroen kent een geweldige start van het seizoen met negen punten op twaalf. Het staat samen met Zulte Waregem en STVV op een gedeelde derde plaats. Club Brugge en Charleroi zijn de leiders met het maximum van de punten.