'Belgische visser verstopte zich aan boord en ging er vandoor'

© kotterfoto.nl

De visser naar wie zaterdag met man en macht op de Waddenzee is gezocht, was niet overboord geslagen, maar had zich op het schip verstopt. In de haven is hij van boord gegaan en richting België vertrokken. De politie in Friesland kreeg die informatie zondag, maar heeft de man zelf nog niet gevonden of gesproken. Het is onduidelijk waarom de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats er vandoor is gegaan.

Jozef Leysen, Ellen De Muynck, Guy Stevens

Zaterdagmiddag staakten reddingswerkers de zoekactie naar de visser, omdat de kans klein was dat hij nog leefde. De 36-jarige Belg maakte deel uit van de bemanning van een kotter Kornelis Jan, die onder Engelse vlag vaart, meldt de Friese krant Leeuwarder Courant.

Bemanningsleden van de boot waarop de visser zat, sloegen 's ochtends rond 8 uur in Harlingen alarm toen ze de man niet konden vinden. Hij werd voor het laatst gezien rond 5 uur tussen Vlieland en Terschelling en zou geen beschermende kleding of een reddingsvest aan hebben gehad.

De Kustwacht begon onmiddellijk een massale zoekactie. Onder meer tien reddingsboten van de KNRM, twee helikopters, een bergingsschip en een kustwachtvliegtuig waren ingezet in de grootscheepse zoekactie.

De zoekactie werd zaterdagmiddag echter al afgeblazen, omdat de kans dat de Belg levend teruggevonden zou worden, erg klein was. ‘Het gebied is meerdere malen door zeker achttien varende en vliegende eenheden afgezocht. Gezien de omstandigheden is de kans dat de persoon levend wordt aangetroffen goeddeels vervlogen. Politie en recherche zullen verder onderzoek doen in deze zaak', klonk het op de blog van de Kustwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen