Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wereldkampioen pannavoetbal blaakt van het vertrouwen: “Hoop dat er snel enkele goede voetballers opstaan die het tegen mij kunnen opnemen”

Ilyas Touba is een held in Borgerhout. Zit je met hem op het Vinçotteplein, dan wordt hij in geen tijd verschillende keren begroet. De 19-jarige pannavoetballer heeft dan ook al het een en ander bereikt. Zopas mocht hij alweer de wereldtitel op zijn naam schrijven. “Ik leef mijn droom, verdien er mijn geld mee en reis er de hele wereld voor rond.”

EVW

Voor zij die niet helemaal mee zijn: Touba is een dribbelwonder. Hij blinkt uit in één-op-éénwedstrijdjes waarbij het de bedoeling is zo veel mogelijk doelpunten te scoren. En trap je je tegenstander door de benen –panna-, dan ben je sowieso gewonnen. Daarin is Touba de koning. Afgelopen weekend werd hij voor de derde keer op rij wereldkampioen. “Ik ben al meer dan twee jaar onverslagen”, zegt hij. “Op het WK in Denemarken won ik van de Nederlander Jeand Doest. Dat ging echt gemakkelijk. Ik hoop dat er snel enkele goede voetballers opstaan tegen wie ik het kan opnemen want ik heb al heel lang geen ‘verliesgevoel’ meer gekend.”

Touba blaakt van het zelfvertrouwen. “Dat heb je nodig in deze sport om je tegenstander af te troeven.” Al van jongs af aan lag hem dat het meeste, met zijn truckjes de andere spelers op het veld van de wijs brengen. “Ik deed aan zaalvoetbal maar wilde de bal nooit afgeven. Ik dolde met de andere spelers en uiteindelijk ben ik meer gaan opzoeken over freestyle voetbal. De filmpjes die ik op Youtube vond, speelde ik hier na op dit pleintje. Al snel noemden ze me hier ‘kampioen’. Door de aanmoedigingen en het vertrouwen van de mensen uit mijn omgeving ben ik harder beginnen trainen. Ik heb er altijd in geloofd dat ik hier ver in zou geraken. Nu heb ik de top bereikt en heb ik mijn ultieme droom al voor de derde keer verwezenlijkt: wereldkampioen worden.”

Lees het hele interview met Ilyas Touba in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Bekijk hier hou Ilyas Touba, topvoetballer Dries Mertens in het ootje neemt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER