Voormalig wereld- en olympisch kampioen Steven Hooker bergt polsstok op

Steven (Steve) Hooker zet een punt achter zijn carrière in het polsstokspringen. De Australiër werd in 2008 olympisch kampioen en pakte nadien ook twee wereldtitels.

oom

De 31-jarige Hooker zegt fysiek nog in orde te zijn maar het mentaal niet meer te kunnen opbrengen. 'Eerlijk gezegd heb ik altijd gedacht dat mijn lichaam als eerste zou beslissen wanneer het voorbij zou zijn. Maar het blijkt het omgekeerde', zo vertelde hij aan journalisten in Melbourne. 'Ik had graag nog een keer uitgepakt met een topprestatie, maar het mag helaas niet zijn.'

Dat Hooker vorig jaar voor het eerst vader werd, speelde mee in zijn beslissing te stoppen. 'Nu mijn zoon Max hier is, is mijn kijk op de dingen veranderd. Ik ben misschien wat te veel met mezelf bezig geweest, terwijl ik ook een verantwoordelijkheid heb tegenover mijn familie.'

De polsstokspringer, die drie keer deelnam aan de Olympische Spelen, kende zijn topjaren tussen 2008 en 2010. Hij werd toen olympisch kampioen in Peking (2008), wereldkampioen in open lucht in Berlijn (2009) en wereldkampioen indoor in Doha (2010). De Australiër won ook twee keer goud op de Commonwealth Games (2006 & 2010).

Zijn persoonlijke records bedragen 6,00 meter (outdoor) en 6,06 meter (indoor). Alleen de Fransman Renaud Lavillenie (6,16 meter indoor) en de Oekraïner Sergey Bubka (6,15 meter outdoor) sprongen ooit hoger dan die 6,06 meter.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen