© Wim Hendrix

Drukke koopzondag, maar geen chaos zoals op zaterdag

Het was op de laatste koopzondag voor kerst zoals te verwachten erg druk in Antwerpen, maar de chaos zoals op zaterdag bleef gelukkig uit. De politie vroeg vooraf iedereen om niet met de auto tot in het centrum te rijden. Zaterdag moesten nog enkele straten afgesloten worden door de enorme drukte.

InKe

Door de kerstkoopjes was het zaterdag in sommige delen van de Antwerpse binnenstad zodanig druk dat er nauwelijks nog verkeer mogelijk was. De politie zag zichzelf genoodzaakt om de toegang naar het centrum voor auto’s af te sluiten. Onder meer de Nationalestraat, de Kammenstraat en de Bourlastraat werden afgesloten.

Ook vandaag, tijdens de laatste koopzondag voor Kerstmis, werd een massa volk verwacht. “We raden iedereen aan om niet pal in het centrum, maar erbuiten te parkeren en de rest af te leggen met het openbaar vervoer”, zei politiewoordvoerder Sven Lommaert. De chaos zoals op zaterdag bleef uit, bleef uit. Het was wel drukker dan op de andere koopzondagen in Antwerpen.

Nederlandse pers

De Nederlandse NOS had zondag op een of andere manier begrepen dat het Antwerpse centrum afgesloten werd voor auto's, maar dat was absoluut niet het geval. “Ik denk dat bij de NOS protectionistische motieven spelen en dat ze mensen willen afschrikken om naar Antwerpen af te zakken zodat ze in Nederland gaan winkelen”, zei Lommaert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER