Johan Jacobs wint bij junioren in Namen

De Zwitser Johan Jacobs heeft zondag de vierde manche van de Wereldbeker in Namen op zijn naam geschreven. Hij soleerde naar de zege en klopte onze landgenoot en wereldbekerleider Eli Iserbyt. De Deen Simon Andreassen vervolledigde het podium.

lbo

Jappe Jaspers en Max Gulickx namen de beste start aan de Citadel van Namen, maar ook veelwinnaar Iserbyt was mee vooraan. Het trio nam het voortouw in de eerste ronde, maar zag dat Jacobs ook nog de aansluiting maakte.

Vrij snel werd duidelijk dat het duo Jacobs-Iserbyt het sterkste van het pak was. In tegenstelling tot het koersverloop van de voorbije weken was het niet Iserbyt die imponeerde, maar zette Jacobs onze landgenoot onder druk. Met nog twee ronden te gaan, nam de Zwitser alleen de leiding en stond hij die, ondanks weerwerk van Iserbyt, niet meer af.

Voor Jacobs was het de eerste keer dit seizoen dat hij Belgisch en Europees kampioen Iserbyt kon kloppen. “Ik ben blij dat ik eens geen pech ken en een echt duel met Eli kon aangaan”, aldus de Zwitser. “Ik reed een strak tempo en voor ik het besefte had ik een klein gaatje. Hier ben ik enorm blij mee.”

“Ik heb te veel foutjes gemaakt”, verklaarde Iserbyt, “Maar ontgoocheld ben ik niet. Ik wist dat het moeilijk zou worden, want dit parcours ligt me niet echt. Vorig jaar was ik hier ook niet goed. De voorbije weken heb ik omwille van examens weinig getraind. Dat ik hier toch nog tweede word, is dus een opsteker.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden