Verschillende waterhozen gespot aan Belgische kust

Opmerkelijk tafereel aan de Belgische kust: op verschillende plaatsen boven de Noordzee werden door voorbijgangers waterhozen, de vriendelijke versie van windhozen, gespot.

‘Waterhozen komen aan de Belgische kust vooral voor in de late zomer en in het vroege najaar’, legt weerman Frank Deboosere op zijn website uit. ‘In die periode is het zeewater helemaal opgewarmd en is het contrast tussen het water en de koude bovenluchten het grootst.’ En dat temperatuurverschil ligt aan de basis van de waterhozen.

Onschuldig

Windhozen kunnen dan wel heel wat schade aanrichten, waterhozen zijn heel wat onschuldiger. ‘Ze zijn meestal niet zo krachtig als hun soortgenoten boven land’, zegt Deboosere. ‘Als de waterhozen dan toch aan land komen, lossen ze snel op. Ook schepen ondervinden weinig hinder van het natuurfenomeen alleen surfers en kleine zeilbootjes kijken beter toch wat uit.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen