Terreurniveau in Groot-Brittannië niet langer kritiek

© REUTERS

Het terreurdreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk is van “kritiek” naar “ernstig” verlaagd, na een reeks politieoperaties die volgden op de aanslag in Manchester, zo heeft premier Theresa May verklaard vanuit Downing Street.

“De politie heeft de voorbije 24 uur een reeks belangrijke operaties verricht en er zitten nu elf verdachten in voorlopige hechtenis. In het licht van deze ontwikkelingen” heeft de regering beslist “het alarmniveau van kritiek naar ernstig te verlagen”, zei May na haar terugkeer van de G7-topbijeenkomst in Sicilië.

Dit betekent dat een aanslag “erg waarschijnlijk” maar niet “nakend” is. Het alarm was dinsdag na de aanslag van Manchester naar het hoogste niveau gebracht. De terreuraanslag, waarbij 22 doden en 166 gewonden vielen, werd door ISIS opgeëist.

De politie heeft “immense” vooruitgang geboekt in dit onderzoek en “een goed deel” van het jihadistische netwerk achter de aanslag opgerold, had Mark Rowley, het hoofd van de Britse terreurbestrijding, vrijdag gezegd.

LEES OOK. Deze 22 mensen kwamen na het concert in Manchester niet meer thuis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen